Hakukonemainonnan perusteet

Hot Dog stand
Marco Lindholm

Marco Lindholm

Lähes kaikki kuluttajat käyttävät nykyään hakukoneita tehdessään ostopäätöstä. Useimmat heistä löytävät etsimänsä ensimmäisellä hakutulossivulla. Siksi hyvin toimiva hakukonemarkkinointi on myynnin kannalta äärimmäisen tärkeä.

SEM ja SEO

Hakukonemarkkinointi koostuu kahdesta osasta: maksettu (SEM) ja orgaaninen (SEO). Suomessa maksettu osuus tarkoittaa käytännössä Google Ads -mainontaa, koska Google on suomalaisten ylivoimaisesti käytetyin hakukone.

Mikä on Google Ads?

Google Ads, ent. AdWords, on työkalu jonka avulla mainostaja voi tuottaa, mitata ja muokata mainoksia. Google Adsin avulla mainostaja voi tavoittaa kohdeasiakkaansa tekstipohjaisilla hakumainoksilla, graafisilla Display-mainoksilla, YouTube-videomainoksilla tai sovelluksen sisäisillä mobiilimainoksilla.

Googlen hakumainokset

Googlen hakumainokset näkyvät hakutulosten yhteydessä, kun käyttäjät etsivät tuotteita tai palveluja. Mainoksesi voi näkyä jos käyttäjä etsii avainsanojasi vastaavia sanoja hakukoneella. Maksat vain, kun saat tuloksia, esimerkiksi vierailuja nettisivuille, et maksa jos mainostasi ei klikata.

SearchAds Graphic

Google Display -mainokset

Googlen Display-mainoksia näytetään yli kahdella miljoonalla verkkosivulla, jotka kuuluvat Googlen Display-verkostoon. Display-verkosto tavoittaa maailmalaajuisesti yli 90 prosenttia internetin käyttäjistä. Varmista mainoksesi näkyvyys oikealle kohderyhmälle, kun he vierailevat uutissivuilla, verkkosivuilla, blogeissa tai esimerkiksi Gmailissa ja Youtubessa.

DisplayAds Graphic

YouTube -mainokset

Videomainoksia näytetään haluamallesi yleisölle ja maksat vain katselukerroista. Et maksa mitään jos käyttäjä ohittaa mainoksesi ennen mainoksen päättymistä tai kun 30 sekuntia on kulunut. Voit valita haluamasi yleisön esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, iän, sukupuolen ja sijainnin perusteella.

Youtube Graphics

Kannattaako hoitaa itse vai ulkoistaa?

Hakukonemarkkinointi kannattaa yleensä luovuttaa ammattilaisen hoidettavaksi. Vaikka tämä lyhyellä tähtäimellä tarkoittaakin lisäkustannusta, niin se on kuitenkin kannattavaa, sillä mainokset toimivat paremmin ja myynti kasvaa kun markkinointibudjetti käytetään tehokkaammin.

Millainen partneri teidän tarpeisiin?

On otettava huomioon monta asiaa, kun yritys etsi sopivaa SEM-partneria. Näitä on mm. yrityksen koko, kohderyhmät, markkinointibudjetti, tuotteiden tai palvelujen lukumäärä ja se onko yrityksellä verkkokauppa vai ei.

Blogi

Henkka Niemistö studio case

Henkka Niemistö: Uudistettu ilme

Henkka Niemistö on masteroinut lukemattomien kotimaisten ja kansainväisten huippuartistien musiikkia. Henkka jos joku tietää, kuinka hyvä musiikki saadaan kuulostamaan erinomaiselta. Lindebarn on auttanut uuden ilmeen luomisessa, tuottanut nettisivut ja kasvattanut näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla.

Lue lisää »
Kosmos case

Kosmos: Legendaariselle ravintolalle päivitetty ilme

Ravintola Kosmos on loistanut kiintotähtenä Helsingin
ravintolataivaalla jo lähes sadan vuoden ajan. Monet ravintolat
ovat tähtien lailla syttyneet ja sammuneet sen ympärillä, mutta
oman maailmansa luonut Kosmos sykkii edelleen elämää aivan
Helsingin sydämessä. Lindebarn tuotti Kosmoksen uudet nettisivut, kehitti Kosmos Moments -livekonseptin ja on auttanut Kosmosta näkymään ja hankkimaan uusia asiakkaita sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää »
Tyytyväinen asiakas

“Kunnioita asiakkaitasi” ja muita hulluja ideoita

Kiitos sosiaalisen median kuka tahansa voi nykyään helposti seurata, kuinka eri yritykset kohtelevat asiakkaitaan. Vaikka suurin osa meistä nauttiikin tällaisesta läpinäkyvyydestä, kärsivät kuitenkin ne yritykset ja organisaatiot, jotka eri syistä eivät saa asiakaspalveluaan hyvään kuntoon.

Lue lisää »