Hakukonemarkkinointi – Näy oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Hakukonemarkkinointi

Näy oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lähes kaikki kuluttajat käyttävät nykyään hakukoneita tehdessään ostopäätöstä. Useimmat heistä löytävät etsimänsä ensimmäisellä hakutulossivulla. Siksi hyvin toimiva hakukonemarkkinointi on myynnin kannalta äärimmäisen tärkeä.

SEM ja SEO

Hakukonemarkkinointi koostuu kahdesta osasta: maksettu (SEM) ja orgaaninen (SEO). Suomessa maksettu osuus tarkoittaa käytännössä Google Ads -mainontaa, koska Google on suomalaisten ylivoimaisesti käytetyin hakukone.

Mikä on Google Ads?

Google Ads, ent. AdWords, on työkalu jonka avulla mainostaja voi tuottaa, mitata ja muokata mainoksia. Google Adsin avulla mainostaja voi tavoittaa kohdeasiakkaansa tekstipohjaisilla hakumainoksilla, graafisilla Display-mainoksilla, YouTube-videomainoksilla tai sovelluksen sisäisillä mobiilimainoksilla.

Hakumainonta
Displaymainonta
Youtubemainonta


Googlen hakumainokset näkyvät hakutulosten yhteydessä, kun käyttäjät etsivät tuotteita tai palveluja. Mainoksesi voi näkyä jos käyttäjä etsii avainsanojasi vastaavia sanoja hakukoneella. Maksat vain, kun saat tuloksia, esimerkiksi vierailuja nettisivuille, et maksa jos mainostasi ei klikata.

Googlen Display-mainoksia näytetään yli kahdella miljoonalla verkkosivulla, jotka kuuluvat Googlen Display-verkostoon. Display-verkosto tavoittaa maailmalaajuisesti yli 90 prosenttia internetin käyttäjistä. Varmista mainoksesi näkyvyys oikealle kohderyhmälle, kun he vierailevat uutissivuilla, verkkosivuilla, blogeissa tai esimerkiksi Gmailissa ja Youtubessa.

Videomainoksia näytetään haluamallesi yleisölle ja maksat vain katselukerroista. Et maksa mitään jos käyttäjä ohittaa mainoksesi ennen mainoksen päättymistä tai kun 30 sekuntia on kulunut. Voit valita haluamasi yleisön esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, iän, sukupuolen ja sijainnin perusteella.


Kannattaako hoitaa itse vai ulkoistaa?

Hakukonemarkkinointi kannattaa yleensä luovuttaa ammattilaisen hoidettavaksi. Vaikka tämä lyhyellä tähtäimellä tarkoittaakin lisäkustannusta, niin se on kuitenkin kannattavaa, sillä mainokset toimivat paremmin ja myynti kasvaa kun markkinointibudjetti käytetään tehokkaammin.

Millainen partneri teidän tarpeisiin?

On otettava huomioon monta asiaa, kun yritys etsi sopivaa SEM-partneria. Näitä on mm. yrityksen koko, kohderyhmät, markkinointibudjetti, tuotteiden tai palvelujen lukumäärä ja se onko yrityksellä verkkokauppa vai ei.

Kenelle Lindebarn sopii?

Lindebarnin SEM-palvelut sopivat pienille ja keskisuurille verkkokaupoille, sekä kaikenkokoisille yrityksille jotka haluavat vahvistaa brändiään. Koska palveluihimme kuuluu myös graafinen suunnittelu, kanssamme on helppo kehittää visuaalisesti vahvoja Display-kampanjoita.

Kysy lisää tai pyydä tarjous