Case

Helsinki Airport: Esiinny bändin kanssa

The Wingmen
Helsinki-Vantaan lentoasema sijoittuu jatkuvasti maailman parhaiden lentokenttien joukkoon. Yksi syy tähän on, että kentällä keskitytään voimakkaasti asiakaskokemuksen vahvistamiseen. Millä tahansa lentokentällä ei ole valmiutta tarjota matkustajille mahdollisuutta esiintyä ammattibändin kanssa odottaessa lentojaan. Lindebarn auttoi Finaviaa kehittämään live-konseptin, josta tuli yleisömenestys.

Asiakas: Finavia
Palvelut: Helsinki-Vantaan lentoaseman interaktiivisen live-ohjelman suunnittelu ja toteutus

HELSINKI AIRPORT: ESIINNY BÄNDIN KANSSA

”Haluamme olla asiakaskokemuksen edelläkävijä, jotta matkustajat valitsisivat lentoasemamme yhä uudelleen”, sanoo asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaavan yksikön johtaja Sini Kaikkonen. ”Haasteita tavoitteen toteutumiseen tuo hurjaa vauhtia kasvava matkustajamäärä, johon pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan. Emme halua tyytyä pelkkään riittävän hyvään, vaan myös erottua positiivisesti kilpailijoistamme. Haluamme jäädä matkustajan mieleen kenttänä, joka toi hyvän fiiliksen. Elävä musiikki vastaa tähän tarpeeseen suoraan.”

Lentokenttä on erityinen toimintaympäristö, jossa on omat haasteensa. On tärkeää kehittää ratkaisuja, jotka edistävät positiivista tunnetta ja, jotka mukautuvat vaivattomasti ympäristöön. Tutkimuksia elävän musiikin eri muodoista ja niiden vaikutuksesta vaikkapa stressitasoon ja kulutuskäyttäytymiseen on tehty lukuisia. Tällaisia tutkimustuloksia hyödyntämällä kehitimme lentoaseman tarpeisiin sopivan formaatin.

The Wingmen ja interaktiivinen show

Tuloksena syntyi open mic-konserttisarja, jossa matkustajilla oli mahdollisuus esiintyä ensiluokkaisista muusikoista koostuvan, puoliakustisen The Wingmen -trion kanssa.

”Livemusiikki onnistui todellakin yllättävyydessään”, sanoo Sini. “Matkustajat yllättyivät musiikista ja me esiintyneiden matkustajien lämpimästä vastaanotosta ja laulutaidoista. Matkustajat nauttivat musiikista kuunnellen, kuvaten, tanssien ja mukana laulaen.”

Sen lisäksi, mitä matkustajien reaktioista voitiin päätellä, todistettiin konseptin toimivuus myös sosiaalisen median välityksellä. “Sosiaalisessa mediassa saimme  ennätysyleisön – yksi livelähetys heinäkuulta oli siihen mennessä kanavamme seuratuin lähetys vuonna 2017.”

THE WINGMEN JA INTERAKTIIVINEN SHOW

Blogista

Henkka Niemistö studio case

Henkka Niemistö: Uudistettu ilme

Henkka Niemistö on masteroinut lukemattomien kotimaisten ja kansainväisten huippuartistien musiikkia. Henkka jos joku tietää, kuinka hyvä musiikki saadaan kuulostamaan erinomaiselta. Lindebarn on auttanut uuden ilmeen luomisessa, tuottanut nettisivut ja kasvattanut näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla.

Kosmos case

Kosmos: Legendaariselle ravintolalle päivitetty ilme

Ravintola Kosmos on loistanut kiintotähtenä Helsingin
ravintolataivaalla jo lähes sadan vuoden ajan. Monet ravintolat
ovat tähtien lailla syttyneet ja sammuneet sen ympärillä, mutta
oman maailmansa luonut Kosmos sykkii edelleen elämää aivan
Helsingin sydämessä. Lindebarn tuotti Kosmoksen uudet nettisivut, kehitti Kosmos Moments -livekonseptin ja on auttanut Kosmosta näkymään ja hankkimaan uusia asiakkaita sosiaalisessa mediassa.

Tyytyväinen asiakas

“Kunnioita asiakkaitasi” ja muita hulluja ideoita

Kiitos sosiaalisen median kuka tahansa voi nykyään helposti seurata, kuinka eri yritykset kohtelevat asiakkaitaan. Vaikka suurin osa meistä nauttiikin tällaisesta läpinäkyvyydestä, kärsivät kuitenkin ne yritykset ja organisaatiot, jotka eri syistä eivät saa asiakaspalveluaan hyvään kuntoon.